Pizza tijesto
Recept za slasnu pizzu
Recept za pizza tijesto, pizza majstori čuvaju kao zmija noge, a zapravo je jednostavno, istraživao sam, i evo: BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU rernu i postat ćete vrhunski pizza majstor.
- Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
- Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
- Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
- Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
- Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 stepeni.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.