Sastojci

Krema
- 500 ml mlijeka
- 3 zumanca
- 4 kasike secera
- 1 mahuna vanilije (sjeme)
- 40 gr gustina

Tijesto
- 250 ml toplog mlijeka
- 1/2 kocke kvasca
- 4 kasike secera
- 500 gr brasna
- prstohvat soli
- 1 prasak za pecivo
- 1 zumance
- 100 ml ulja


 

Linkovi

Galerija

Vrijeme pripreme: 180 min

Sastaviti i "na suho izmješati" ; brašno, šećer u prahu,vanilij šećer i orahe, dodati margarin. Potom mjesiti rukom, u zamjenu za orahe mogu se upotrebiti mljeveni lješnjaci. Tijesto prekriti folijom i držati u frižideru oko 1 h. Za podlogu koristiti papir za pečenje, za svaku kiflicu kidati tjesto veličine oraha, formirati duguljaste kiflice savijene na krajevima.

Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C, 12-15 min - vrijeme pečenja prilagodite svojoj rerni pazeći da se ne prepeku - kiflice treba da ostanu bijele i meke !

Izmješati šećer u pahu i 2 kesice vanilin šećera, potom vrele kiflice uvaljati u mješavinu šećera, izvrsne su i prhke za kušati odma', isto takve su i ohlađene

Pogledajte pripremu za ove kiflice uz video

Pečenje: Pečete na 180 C.

Recept preuzet sa weba Coolinarika